МЕЖДУНАРОДЕН ВИРТУАЛЕН КОНКУРС „FLYING STAGE“
БУРГАС, БЪЛГАРИЯ
                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                                                  

УЧАСТНИЦИ

     II МЕЖДУНАРОДЕН ВИРТУАЛЕН КОНКУРС „FLYING STAGE“ БУРГАС 2019

Направление „Изобразителни изкуства

Категория: Сценичен костюм

Втора възрастова група

------------------------------------------------------------------------------------------

 Номер/Име

 №1 Никол Германова

 Година на раждане

 2001

 Държава, град

 България, Бургас

     Никол Германова е родена в Бургас.От малка проявява интерес към изобразителното изкуство. Ученичка е в НУМСИ „ Проф. П. Владигеров“ – гр. Бургас с преподавател Ваня Забунова. Участва в редица изложби, конкурси, съвместни проекти и изработване на сценични детайли и костюми. Сред тях са : ‘’ Водата е живот‘‘, "Радост на брега" , „Flying stage 2018” , "Аз, моя град и морето“. Представяне на стихосбирка "Облог", Европейска нощ на театрите- изготвяне на сценичен детайл, Изработване на реквизит за колоквиум на актьори, изработване на плакати по проекта "Концерт в  сряда", "Алос"- съвместни проекти- художествени инсталации, изложение образователни възможности 2015-2016- рисуване на място. Участва в приложно ателие по проект „Еразъм“ и много други. Получава стипендия за висок успех от училището за трета година и печели конкурс за стипендия на фондация „Благотворител“.

Линк към конкурсната творба: https://youtu.be/D2EB-SuLQgs

------------------------------------------------------------------------------------------

 Номер/Име

 №2 Симона Сотирова

 Година на раждане

 2001

 Държава, град

 България, Бургас

     Симона Сотирова e ученичка в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" град Бургас. От малка се занимава със изкуство. Участвала е в изработването на творби за училището, плакати за проект „На концерт в сряда“, сценични детайли за „Европейска нощ на театрите“ , както и цялостни костюми. Участвала е в Национален конкурс за млади художници и литератори „Душата на един извор“ в Ямбол-2016, където рисунката й е включена в сборника с най-добрите творби, в конкурса на сдружение „Радост на брега“ – 2017 -  I място в раздел „Графика“. Нейна илюстрация е включена в изложбата към книгата „Облог“ на Стана Апостолова. Била е стипендиант по проект „1000 стипендии“ , от фондация „Америка за България“ за втора поредна година .Получава стипендия за успех от училището. През 2018 участва в ателие “Приложни изкуства” към проект “Еразъм+”  участва с няколко творби в годишната изложба на училището.

Линк към конкурсната творба: https://youtu.be/8LfwjVhmRt0

------------------------------------------------------------------------------------------

 Номер/Име

 №3 Светослава Стаматова

 Година на раждане

 2002

 Държава, град

 България, Бургас

     Светослава Стаматова е родена в град Айтос. Още от малка се отличава със сръчност и креативност сред своите връстници. В родния си град се включва в кръжоци по рисуване и печели първо място в общински конкурс „Аз обичам дивата природа” към СЛРД „Сокол”– град Айтос. От 2012 г. живее в гр.Бургас и учи в паралелка със засилено изучаване на изобразително изкуство. От VII клас учи в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”– град Бургас със специалност „Сценичен костюм“, преподавател Ваня Забунова. Активно се включва в училищни изложби и мероприятия. През 2017 и 2019 год. участва в Национално състезание „Пролет върху листа”, град Кюстендил и печели съответно първо и второ място. През 2017 спечелва и основна стипендия в конкурс „1000 стипендии” на фондация „Комунистас”. За втора поредна година е и стипендиант на Американска фондация за България за ученици с отлични постижения и изявени интереси в изкуствата от средното образование. Тази година нейна рисунка спечели специалната награда на г–жа Цвета Кирилова, председател на  „Сдружение Азбукари” и стана символ на Националната кампания „Монумент дядо Добри–първият паметник на доброто в България.

Линк към конкурсната творба: https://youtu.be/ErtawzRgvPM

 

 

                                                                    ©  НУМСИ “ПРОФ.ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ” *БУРГАС* . Всички права запазени.
Условия за участие
Резултати
Facebook
Контакти
За конкурса
Новини
Жури
За нас